Bakterier
Bakteriedannelse og biofilm

Når bakterier, sopp og andre mikroorganismer går sammen og danner biofilm, står de mye sterkere rustet mot både desinfeksjonsmidler, antibiotika og andre påkjenninger.

Mikroorganismer i biofilm kan skape problemer nær sagt overalt. I lokaler hvor vi produserer mat, kan sykdomsfremkallende mikrober gjemme seg i biofilm og forurense maten igjen og igjen. På tennene våre fører biofilm til hull og tannkjøttsykdommer hvis vi ikke pusser den bort.

Bakterier som gir sykdom på slimhinner, i sår og andre steder i kroppen kan være nesten umulig å behandle med antibiotika hvis de er beskyttet inne i en biofilm.

Kilde:nofima

Biofilm gir et utmerket habitat for utvikling av bakterier.Dreper bakterier og hindrer biofilm i pumper, rør og tanker.

Biofilm

Biofilm dannes alle steder hvor vann har forskjellig hastighet. Rørsystemer blir ofte tettet og pumper må øke energiforbruket for å opprettholde effekten. Bakteriedannelse i slike anlegg gir ofte grunnlag for utvikling av skadelige bakteriekulturer som streptokokker og e-coli.

Ved å beskytte anlegg og rørsystem med riktig teknologi reduseres bakteriedannelse betraktelig. Les mer om teknologier som dreper bakterier på en ufarlig måte og reduserer motstand i rør og dermed også energibehov.


Teknologi
Referanser
Bestill
100%
Miljøvennlig
Unike
egenskaper
Store
besparelser
Prisbelønte
teknologier