Bakteriekultur
Hva er biofilm?

Encellet organismer som bakterier trives i varme, fuktige omgivelser og i områder hvor vann strømmer med ulik hastighet. Her skaper de små biologiske samfunn av bakterier på overflaten og blir dermed en potensiell smittekilde. Bakterier kan oppstå i ett hvert miljø som inneholder vann eller er utsatt for høy luftfuktighet. Salmonella, e-coli og streptokokker er bare noen av bakteriene som trives svært godt i slike samfunn.

Bakteriene beskytter seg ved å lage en biofilm (slim) rundt samfunnet som gjør den svært motstandsdyktig mot kjemiske og biologiske angrep. Biofilm er motstandsdyktig mot de fleste biocider og antibiotika.


Ultralyd bekjempelse

Utallige forskningsprosjekt og studier viser at encellet bakterier og organismer ikke tåler ultralyd på frekvenser over 30 kHz. Dermed vil ikke biofilm dannes på områder beskyttet av ultralyd og heller ikke føre til potensielle smittekilder.

Ultralyd og vannavstøtende metoder for bakteriebekjempelse er utmerkede enkeltstående teknologier, men i kombinasjon oppnås ett av markedets mest allsidige og beste alternativ til beskyttelse.Fjerner og hindrer rust og kalk i rørsystem og anlegg.Beskyttelse i vanningsanlegg mot skadelige bakterier.Industri

Biofilm er ikke bare årsak til smittekilde og bakteriekulturer, men gir også indirekte konsekvenser som kalk-dannelse, rust og økt motstand i rør og pumper. Dette medfører økte driftskostnader forbundet med rengjøring, vedlikehold og energibruk.

Ved å kombinere teknologi som hindrer fremtredelse av biofilm og som reduserer friksjon i rør og anlegg, gis en beskyttelse som ikke bare fører til store besparelser, men som også bidrar til mindre bruk av skadelig kjemikalier og virkemidler.
Teknologi
Referanser
Bestill100%
Miljøvennlig
Unike
egenskaper
Store
besparelser
Prisbelønte
teknologier